انواع دوربین های عکاسی در عکاسی هوایی
دوربین ها یکی از اصلی ترین تجهیزات برای تهیه عکس های هوایی می باشند. این نوع دوربین ها معمولا بزرگتر از دوربین های معمولی و دارای فاصله کانونی می باشند و عدسی های استفاده شده در این نوع دوربین ها متریک می باشند. دوربین های با عدسی متریک دارای اعوجاج ثابت و از بیست میکرون کمتر می باشند.
دوربین ها در عکاسی هوایی به صورت کاملا تراز در کف هواپیماها جاسازی می شوند و اغلب ان ها نیز از نوع دوربین های آنالوگ می باشند. در این قسمت انواع دوربین های مورد استفاده در عکاسی هوایی را برای شما بیشتر توضیح می دهیم.
عکاسی هوایی و دوربین های آنالوگ
دوربین های آنالوگ از نوع دوربین هایی می باشند که در ان ها برای عکس برداری از فیلم استفاده می شود. ابعاد عکس ها در این نوع از دوربین ها معمولا ۲۳*۲۳ سانتی متر می باشند. این نوع دوربین ها دارای ۵ قسمت اصلی هستند.
پایه اتصال به بدنه:
دوربین های آنالوگ دارای پایه های مخصوصی برای اتصال به بدنه هواپیما می باشند. این نوع پایه ها امکان تراز کردن و محکم کردن دوربین ها در کف هواپیما را به خوبی ایجاد می کند.
عدسی و بدنه دوربین:
بدنه های این نوع دوربین ها خاص می باشند. عدسی های استفاده شده در دوربین های آنالوگ می بایست دارای شرایط خاصی برای عکاسی باشند.
سیستم کنترل دوربین:
سیستم کنترل دوربین های آنالوگ در عکاسی هوایی به کاربر این اجازه را می دهد که بتواند عکس های متوالی را بگیرد و نوردهی فیلم ها را نیز به طور دلخواه تنظیم کند.
مخزن فیلم دوربین:
مخزن فیلم جایی است که فیلم ها در ان قرار می گیرند و به صورت کامل نیز از دوربین جدا می شود. در این مخزن در هنگام عکسبرداری هوا تخلیه و فیلم صاف می شود.
چشم ناوبری در دوربین:
چشمی ناوبری در دوربین های آنالوگ به کاربر این امکان را می دهد که بتواند پوشش طولی را تنظیم کند و زاویه دریفت را نیز حذف نماید.
عکاسی هوایی با دوربین های رقومی
دوربین های رقومی نسل جدید دوربین ها برای عکس های هوایی می باشند و برای اولین بار نیز در سال ۲۰۰۲ در نمایشگاهی در شهر امستردام هلند رونمایی شدند. این نوع دوربین ها دو مدل مختلف با ارائه خطی و ارائه سطحی دارند که در ادامه در مورد ان ها بیشتر توضیح می دهیم.
دوربین های رقومی با ارائه خطی خیلی شبیه به سیستم های تصویربرداری با ماهواره می باشند و برای استفاده از ان ها به سیستم تعیین موقعیت ماهواره ای و تجهیزات تعیین وضعیت نیاز می باشد.
دوربین های با ارائه سطحی نیز بسیار شبیه به دوربین های آنالوگ می باشند. در این دوربین ها می توان از سیستم های موقعیت یاب و تعیین وضعیت استفاده نمود ولی استفاده از ان ها الزامی نمی باشد.