هر چه لوکستر دیده شوید مشتریها بیشتر به شما اعتماد خواهند نمود. یکی از جلوههای…
عکاسی تبلیغاتی ، نوعی عکاسی چالش برانگیز است که به طور همزمان از چند فرم هنری مختلف بهره میگیرد. یک عکاس تبلیغاتی ، علاوه بر داشتن احساس قوی باید توانایی درک متقابل و درست از خواست، ذائقه و نیاز کارفرمای خود را نیز داشته باشد. کار کردن با کسانی که کارشان تجارت و بازرگانی است و برای ارائه محصولات خود وسواس خاصی دارند، یکی دیگر از جنبههای مشکل این نوع از عکاسی است. بدون شک یک عکاس تبلیغاتی با استعداد، سهم ویژهای در موفقیت تجاری کارفرمای خود ایفا خواهد کرد. در این محتوا از وبسایت استودیو نماد قصد داریم درباره عکسها و عکاسی تبلیغاتی مطالب مفیدی را به شما ارائه دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
عکاسی تبلیغاتی چیست ؟
وقتی به یک تبلیغ نگاه میکنید، اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند چیست؟ آیا در وهلهی اول، به حرفها و نوشتهها نگاه میکنید؟ قطعا نه!
اگر شما مثل عموم مردم باشید، اولین چیزی که توجه شما را در یک آگهی تبلیغاتی به خود جلب میکند، تصویر و عکس موجود در آگهی خواهد بود. بیشتر اوقات یک عکس، سرنوشت آگهی تبلیغاتی را تعیین میکند و افراد با توجه به کیفیت و قابل توجه بودن تصویر، به سایر اجزاء تبلیغ نگاه و توجه میکنند.
استفاده از جنبههای گرافیکی مانند عکس در تبلیغات، باعث بالا رفتن شانس آگهی برای دیده شدن توسط مخاطب میشود. عکس تبلیغاتی ، به معنای گرفتن عکس از یک محصول یا خدمات به منظور معرفی و تبلیغ آن است.
البته عکس تبلیغاتی ، نباید تنها با کیفیت و فریبنده باشد ؛ بلکه باید چشمنواز، سرگرم کننده و جذاب نیز باشد. یک عکس تبلیغاتی نباید فقط توجه مشتری را جلب کند، بلکه باید بتواند مشتری را متقاعد کند که به این خدمات یا کالا نیاز دارد!
تنها چند روش محدود برای برداشت یک عکس تبلیغی مناسب وجود دارد. عکس تبلیغاتی از کالاها را میتوان در حین استفاده و کاربرد آنها و یا بر روی یک زمینه خالی و سیاه برداشت. برای اضافه کردن جذابیت بصری و تحریک حس کنجکاوی مخاطب، ممکن است محصول را در یک موقعیت یا مکان غیر معمول نمایش دهیم.
عکاسی از خدمات نسبت به عکاسی از محصول، مقداری چالشیتر اما شدنی است! یک روش ساده این است که در تصویر، زندگی عادی بدون آن خدمات خاص را نشان دهید. مبالغه کردن هم یکی دیگر از راههای گرفتن عکس تبلیغاتی از خدمات است.
عکسهای تبلیغاتی ، عموما به منظور چاپ گرفته میشوند، به عنوان مثال، چاپ در روزنامه یا چاپ یک مجله تبلیغاتی، هرچند در فضای مجازی یا تلویزیون و مانند آن هم، از عکس تبلیغاتی استفاده میشود.
یک عکاس تبلیغاتی چکار می کند؟
یک عکاس تبلیغاتی حرفهای، برای آنکه بتواند یک عکس تبلیغی مناسب بگیرد، باید بداند که به چه نوع عکسی نیاز دارد؟ چنین آگاهی و دانشی، مستلزم داشتن درک مناسب و یک گفتگوی کامل و واضح با کارفرما یا سفارش دهندهی عکس است.
در این گفتگو، کارفرما باید به صورت دقیق و شفاف، مشخص کند که به دنبال چه نوع عکسی است و میخواهد چه پیامی را از طریق عکس و تبلیغ خود به مخاطب منتقل کند. بعد از اینکه دو طرف به یک درک متقابل از تصویری که به دنبال آن هستند رسیدند، عکاس میتواند به فراهم سازی مقدمات برداشت عکس خود بپردازد.
مقدمات کار شامل فراهم سازی کالا و محصول توسط کارفرما و تولید کننده و همینطور تعیین محل عکاسی به وسیله عکاس است. بسته به نوع کالایی که قرار است تصویر آن توسط عکاس گرفته شود، محل عکاسی متفاوت خواهد بود. گاهی اوقات مکان مناسب، یک فضای داخلی و گاهی یک مکان بیرونی یا فضای باز خواهد بود.
تعیین محل عکاسی، همانطور که گفته شد به عهده و نظر عکاس است که با توجه به دانش و تجربه خود این تصمیم را میگیرد.
ممکن است از افراد مدل هم در یک عکس تبلیغاتی استفاده کنیم. مثلا مدل ممکن است در حال استفاده یا نگه داشتن کالای تبلیغی مورد نظر باشد. در مورد عکس از خدمات، معمولا خود سفارش دهنده و همکارانش سوژه عکس قرار میگیرند.
به محض فراهم شدن مقدمات کار، عکاس اقدام به برداشت چند تصویر اولیه از سوژه و در حالتهای مختلف میکند. متداول نیست که یک عکاس حرفهای، صد یا دویست عکس در یک حالت از یک سوژه برداشت کند. تنها تعداد معدودی از عکسها به درد بخور خواهند بود و بقیه دارای مشکل و بدون استفاده هستند.
مرحله بعد، روتوش و انجام کارهای گرافیکی روی عکسهای برداشت شده و به طور کلی ویرایش آنهاست. استفاده از افکتهای ویژه با کمک نرمافزار، از جمله کارهایی است که معمولا عکاس بر روی تصویر انجام میدهد. مثلا اگر یک لکه بر روی یک لیوان آب سیب باشد، به شدت از جذابیت کالا کم خواهد کرد. در اینجا لازم است عکاس با استفاده از نرمافزار، اثر لکه را از بین میبرد تا حس طراوت یک سیب تازه را به مخاطب القا کند.
یک عکاس تبلیغاتی به چه دانش هایی نیاز دارد؟
صنعت تبلیغات، به شدت رقابتی است و موفقیت در این رشته، نیاز به برخی دانشها و اطلاعات ضروری دارد. داشتن یک مدرک تخصصی و گذراندن دورههای ویژه، یکی از ضروریات کار یک عکاس حرفهای تبلیغاتی است. وجود شم روانشناسی، اطلاعاتی راجع به بازاریابی و همچنین درک فرهنگی، از جمله چیزهایی است که برای موفقیت نیاز دارید. همچنین اصول حرفهای عکاسی را هم نباید فراموش کنید!
شناخت رنگ، نور، افکت، نرم افزار، فهم زیباشناختی و جلوههای بصری را هم باید کسب کنید تا یک عکاس تبلیغاتی موفق شوید و البته سهم استعداد، هوش و تجربه را نیز نباید نادیده گرفت.
چطور یک عکس تبلیغاتی، روح و روان مخاطب را درگیر می کند؟
عکاسی و تبلیغات، رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در واقع بیش از یک قرن است که صنعت تبلیغات از تصویر برای ارتباط با مخاطب بهره میگیرد. تا زمانی که تصویر به گونهای اصیل حرف بزند و بر جنبهها و احساسات انسانی ما تاثیر بگذارد، میتواند نقش اصلی را در تبلیغ و معرفی محصولات بازی کند؛ همانطور که عکسهای آرشیوی برای بیش از ۱۰۰ سال است این نقش را به عهده دارند.
خوشبخاته ما در عصر دیجیتال زندگی میکنیم، که دست ما را برای بازی کردن با احساس مخاطب از طریق عکسهای دیجیتالی باز کرده است. زمانی که فرم و محتوا در یک عکس به طرز منسجمی، هماهنگ و ترکیب میشوند، بیان صریح تصویر، بهترین ابزار برای تبلیغ و معرفی یک کالا یا خدمات خواهد بود.
یک عکس چه به صورت دیجیتالی و در فضای مجازی و چه برای چاپ گرفته شده باشد، باید لحظهای خاص و منحصربفرد را ثبت کند که راوی یک داستان و منتقل کننده یک پیام باشد؛ پیامی که در ضمیر و ذات محصول نهفته است یا کاری که آن محصول یا خدمات، قرار است برای مشتری انجام دهد. تصاویر دیجیتالی امکانات بیشتری برای اغراق در برخی ویژگیهای سوژه را فراهم میکنند؛ هر چند همیشه بهتر است عکس ریشه در واقعیتهایی داشته باشد که مخاطب با آن ارتباط دارد و آن را تجربه کرده است. در واقع، عکاسی تبلیغاتی با بهره گرفتن از تجربیات زودگذر یا ماندگار مخاطب، سعی میکند این تجربههای شخصی و تاریخی را برای تبلیغ و معرفی یک برند یا کالای خاص به خدمت بگیرد.
در عکس زیر یک تلاش ناموفق تبلیغی از شرکت تویوتا به نمایش گذاشته شده است. طراح قصد داشته برای معرفی و تبلیغ مدل آوالون جدید تویوتا، یک پیام عشق اثیری را به مخاطب منتقل کند اما متاسفانه به جای یک تبلیغ جذاب و دعوت کننده، احساسی که به مخاطب میرسد این است که خودروی بیچاره طعمه یک هیولای دودی شده است.
یک نگاه گذرا به پشت پرده روانی عکاسی تبلیغاتی
با وجود آنکه پیشرفت فناوری باعث بهینه شدن و ورود ابزارهای قدرتمندتری در عرصه عکاسی تبلیغاتی شده است، اما المانهایی که در پس زمینه این نوع عکاسی بوده است همچنان کاربردی و بدون تغییر باقی مانده است. با اینکه نحوه ارتباط با مخاطب، نسبت به گذشته تفاوت پیدا کرده است اما این ارتباط هنوز به عنوان یک موضوع مهم و مقدس برای تیمهای تبلیغاتی پا بر جاست، تا از طریق این ارتباط یک تصویر ماندگار از برندهای تجاری خاص در ذهن مشتری ایجاد کنند.
در تبلیغات مدرن، از اصول روانشناسی برای درک عمیقتری از مصرف کننده، استفاده گرفته میشود. اصول روانشناسی گشتالت که از قدرت ادراک و تاثیرات آن بر رفتارهای انسانی صحبت میکند، روشی فوقالعاده مفید برای تبلیغ کنندگان ارائه میدهد.
عکاسی تبلیغاتی ، یکی از ابزارهای نشان دهنده قدرت اصول روانشناسی گشتالت است. تصویر در اینجا، راوی یک داستان بر اساس تجربیات شخصی مخاطب است. بر اساس اصول روانشناسی گشتالت، شما از یک مفهوم کلی چیزی را دریافت میکنید که لزوما به اجزاء آن مرتبط نیست! مثلا شما اگر تعداد زیادی عکس را با سرعت زیاد به حرکت در بیاورید، یک موجود زنده در حال حرکت خلق میکنید که همان شیوه انیمیشنسازی است، اما این موجود متحرک، الزاما با اجزای خود که همان تصاویر تنهای بی جان هستند؛ در ارتباط نیست.
در واقع، ذهن ما دادههای بصری را به صورت غیر خطی و خلاق دریافت و تفسیر میکند. در ابتدا یک کلیت از تصویر را برداشت کرده و بعد بر روی اجزا ساده و آشنا که حاصل تجربیات شخص است، تمرکز میکند.
در عکس تبلیغاتی زیر، تولید کننده کفشهای ورزشی به نام Pearl Izumi ، با بیتوجهی به حس بسیار قوی و دردناکی که نسبت به مرگ یک حیوان خانگی وفادار به نام سگ به وجود میآید و حاصل تجربههای شخصی ماست، در این عکس به دنبال تبلیغ این مفهوم است که تولیداتش به شما اجازه میدهد تا بیشتر بدوید! اما متاسفانه عدم توجه به اصول روانشناسی و تجربیات شخصی، باعث ایجاد یک ضد تبلیغ شده است. کفشهای ورزشی آخرین چیزی است که بیننده در تصویر مشاهده میکند.
در واقع، جزییات موضوع یا داستان اصلی در تصاویر با دین چندباره عکس است که برای مخاطب کشف میشود؛ و به همین دلیل است که توجه به اولین برداشتی که از تصویر میشود، اهمیت فوق العادهای دارد.
به عکس بعدی توجه کنید که یک تبلیغ از یک پارک تفریحی در ونکوور است. این تبلیغ قرار است به ما، هیجانی را که در این شهربازی تجربه میکنیم را، منتقل کند ؛ اما غفلت از برداشت اولیه، باعث شده که این تصویر به ما کابوس و ترس را القا کند، چون اولین چیزی که توجه مخاطب را جلب میکند، تصویر مار است که حاصل فوبیاهای شخصی ما از جانوری به نام مار است.
سخن پایانی :
عکاسی مانند سایر هنرها و حرفهها، از اصول و قواعد خاص خود پیروی میکند و چنانچه این اصول و قواعد به درستی و در جای خود استفاده نشوند، ارزش هنری عکس از دست خواهد رفت. عکاسی تبلیغاتی نیز، تابع اصول و قواعد مختص به خود است و اتفاقا از حساسیت بیشتری برخوردار است، زیرا در عکاسی تبلیغاتی ، ما قصد داریم محصول یا خدماتی را به یک مشتری بالقوه نشان دهیم و با مضمونی که در عکس ارائه میدهیم در او ایجاد نیاز کرده و او را ترغیب به خرید نماییم و در نهایت از او یک مشتری بالفعل بسازیم. هر گونه اشتباه یا سهلانگاری در عکاسی تبلیغاتی ، میتواند منجر به از دست رفتن سرمایه هنگفتی شود و لطمات جبران ناپذیری را به برند تحمیل نماید.
انتخاب تیم عکاسی حرفهای ، یکی از اولین گامهایی است که برای معرفی محصول خود از راه تبلیغات باید بردارید.
ازین که این محتوا را در وبسایت استودیو نماد مطالعه کردهاید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم خواندن این محتوا برایتان مفید واقع شده باشد.